17.7 C
Sarajevo
15.05.2024

Legendarni Diego Forlan postao profesionalni teniser

Legendarni i bivši igrač reprezentacije Urugvaja, te Atletiko Madrida i Mančester junajteda Diego Forlan, mogao bi zaigrati tenis na ITF Turu u junu.

Forlan prema pisanju južnoameričkih medija od malih nogu gaji ljubav prema tenisu, a prijavljen je za turnir u Limi.

Ovaj turnir je zakazan za juni, tačnije od 15. do 22. juna, a igrat će se na zemlji.

- OGLAS -

MT1000 je jedan od 30 turnira na ITF Turu u svijetu, a Forlan će biti samo jedan od onih koji će igrati na 17. izdanju turnira namijenjenog igračima između 30 i 85 godina.

Urugvajac je trenutno na 916. mjestu ITF rang liste pojedinačno, do je na 560. mjestu u parovima.

- Advertisement -

Nikada nije zaboravio ljubav prema tenisu, a igrao ga je rekreativno i tokom nogometne karijere, pa je tako pričao da je u Manchester Unitedu igrao protiv (Rood Van Nistelrooy).

– Rud van Nistelroj me je izazvao da igramo i on je igrao malo tenis, ali nije znao da ja nisam početnik. Bila je atmosfera takva da su i menadžer i direktori došli gledati. Sir Aleks (Alex) je rekao da je znao da sam igrao ranije i uložio je novac na mene. Pobijedio sam u meču i Aleks je također osvojio novac – rekao je Forlan, koji je igrajući za engleskog velikana bio prvak Engleske.

Forlan je sportsku karijeru napravio u fudbalu, ali je od 8. do 16. godine bio i član teniskog kluba “Carrasco” u Montevideu.

Tokom fudbalske karijere nosio je dresove Independientea, Mančester junajteda, Viljareala, Atletiko Madrida, Inter Milana, Internacionala, Serezo Osake, Penjarola, Mumbaia i Kiče.

Vrhunac karijere je definitivno imao na Mundijalu u Južnoj Africi, kada je pružao životne partije u dresu Urugvaja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA