15 C
Sarajevo
27.07.2024

Mbappe najavio odlazak iz PSG-a: Uskoro ga gledamo u dresu Real Madrida?

Fudbaler Paris Saint – Germaina Kylian Mbappe saopštio je i svojim saigračima tokom treninga u petak da će na kraju sezone napustiti taj klub.

Reprezentativac Francuske je nedavno o svojoj odluci obavijestio i čelne ljude kluba sa Parka prinčeva, a Real Madrid je veliki favorit za njegov potpis, prenosi Sport Klub.

Francuz se ekipi direktno obratio, kada je tokom izlaganja rekao da na ljeto napušta klub.

- OGLAS -

Nije precizirao planove za nastavak karijere, ali je opšte poznato da Real Madrid već dugo koketira sa jednim od najboljih fudbalera svijeta.

Tokom dana je svoje viđenje situacije izneo i menadžer Arsenala Mikel Arteta, koji je rekao da bi rado video Mbappea u Londonu, ali da ne djeluje da će do toga doći.

- Advertisement -

Po saznanju britanskog Atletika, francuski ofanzivac se najbližim prijateljima povjerio da je još prethodnog ljeta riješio da želi da promijeni sredinu.

Mbappe je član Paris Saint – Germaina od leta 2018. godine, kada su Sveci platili 160 miliona eura na ime konpenzacije Monacu za taj transfer. U dresu kluba iz prijestolnice Francuske krilni napadač je odigrao 290 utakmica, uz učinak od 243 gola i 105 asistencija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA