17.7 C
Sarajevo
21.07.2024

Messi prije 17 godina u naručju držao jednog od najboljih fudbalera današnjice

Fudbalska reprezentacija Španije večeras igra polufinale Evropskog prvenstva protiv Francuske, a jedna od glavnih uzdanica “Crvene furije” bit će Lamin Jamal (Lamine Yamal).

Uoči ove utakmice u javnosti se pojavila zanimljiva priča o Jamalu, a u sve je uključen i jedan od najboljih svih vremena Lionel Mesi (Messi).

Naime, Mesi je 2007. kao 19-godišnjak i jedan od najvećih talenata svijeta pozvan da bude dio humanitarnog kalendara za pomoć UNICEF-u, uz podršku katalonskog Sporta.

- OGLAS -

On je tada kao tinejdžer u rukama držao tamnoputu bebu, a 17 godina kasnije ispostavit će se da je riječ o Laminu Jamalu, jednom od najvećih talenata današnjice.

Đoan Monfort (Joan) nije ni slutio kako će 17 godina poslije njegova fotografija obići cijeli svijet.

- Advertisement -

“Napravili smo kalendar da pomognemo UNICEF. UNICEF je napravio lutriju u naselju Roka Fonda u Mataru, gdje je živjela Laminova porodica. Prijavili su se za nagradnu igru kako bi se slikali na Kamp Nou sa igračem Barcelone i osvojili su na lutriji.”

Kako je otkrio fotograf, posao nije bio previše lak, jer Mesi nije bio siguran kako da komunicira sa bebom, koja je bila u plastičnoj kadi za snimanje.

“Messi je prilično introvertan momak, stidljiv je. Izlazio je iz svlačionice i odjednom se našao u drugoj svlačionici sa plastičnom kadom punom vode i bebom u njoj. 

Bilo je komplikovano. U početku nije ni znao kako da ga drži” – ispričao je on.

Mesi je obilježio eru u Barceloni, a sada se očekuje da njegovim stopama krene Jamal.

Prije nego se vrati klupskim obavezama, super-talentovani Jamal želi odvesti Španiju na tron Evrope.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA