16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Nadal odustao od Wimbledona zbog Olimpijskih igara u Parizu

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na ovogodišnjem Wimbledonu i po svoj prilici vjerovatno se više neće ni vraćati na taj turnir.

Više puta je popularni Rafa davao signale da bi ovo mogla da mu bude posljednja sezona u karijeri, a sa napunjenih 38 godina i historijom povreda kakvu ima, to vjerovatno nije daleko od istine.

Istina je, doduše, i da Nadal hoće da igra na Olimpijskim igrama u Parizu u paru sa Carlosom Alcarazom.

- OGLAS -

Taj dubl je prijavljen, ali Sky sport navodi da iskusni Španac propušta Wimbledon da bi se spremio za “parišku šljaku” na kojoj je i postao ikona tenisa.

Igrao je na nedavno završenom Roland Garrosu gdje je u prvom kolu ispao od kasnijeg finaliste Alexandra Zvereva, pa je jasno da još nije u formi kakvu je nekad pokazivao na tom mjestu.

- Advertisement -

Vijest o Nadalovom propuštanju Roland Garrosa potvrdio je David Ferrer, selektor španskog olimpijskog tima, jer promjena podloge ne bi bila dobra za Nadalovo tijelo.

Wimbledon se ove sezone igra od 1. do 14. jula, a Olimpijske igre počinju nepune dvije sedmice nakon završetka trećeg Grand Slam turnira sezone.

“Bik sa Mallorce” nije osvojio nijednu titulu pune dvije godine pošto mu je posljednja od ukupno 92 koliko ima, Roland Garros iz 2022. godine. Nakon toga je čitavu 2023. propustio zbog povrede i problema sa kukom, a sada polako pokušava da se vrati u ritam.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA