6 C
Sarajevo
22.10.2024

Nakon ubjedljivog poraza Igmana od Zrinjskog: Husref Musemić brutalno psovao i prijetio kontroloru suđenja

HŠK Zrinjski je savladao FK Igman rezultatom 7:1 u posljednjoj utakmici desetog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Trener Igmana Husref Musemić je bio neprijateljski raspoložen prema posmatraču suđenja Admiru Šehoviću nakon ubjedljivog poraza protiv Zrinjskog, 7:1.

Prijetio je Šehoviću i psovao ga dok su ga smirivali članovi obezbjeđenja koji su se u tom trenutku nalazili kod tunela na stadionu Pod Bijelim brijegom.

“Je*em ti majku sarajevsku, pi.ko jedna, Šeha je.em te u usta, je.o ti Vico mater”, psovao je Musemić posmatraču suđenja.

- OGLAS -

Šta se sve dešavalo po završetku susreta pogledajte u videoprilogu kolega sa portala Bljesak.info.

- Advertisement -

Podsjetimo, strateg Igmana je u 27. minuti dobio drugi žuti odnosno crveni karton nakon što je protestvovao zbog drugog žutog odnosno crvenog kartona Almira Bekića.

Ovakva reakcija Husrefa Musemića je vjerovatno došla zbog nezadovoljstva suđenje Marija Pejića na ovoj utakmici budući da je u trenutku kad je Igman imao prednost 1:0 isključio njihovog nogometaša.

HŠK Zrinjski je savladao FK Igman rezultatom 7:1 u posljednjoj utakmici desetog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Iznenađujuće, Konjičani su prvi stigli do vodstva. Igrao se deseti minut kada je Anel Hebibović centrirao sa lijeve strane, a Mirsad Ramić pogodio za 1:0.

A onda je na scenu stupio glavni sudija Mario Pejić. On je Almiru Bekiću u svega četiri minute dodijelio dva žuta kartona, pa su gosti ostali s igračem manje u 26. minuti. Izazvalo je to buru nezadovoljstva među gostima. Husref Musemić je već imao žuti karton zbog prigovora, a onda mu je Pejić pokazao i drugi, pa je Igman ostao i bez trenera.

Zrinjski je brzo iskoristio brojčanu prednost. Već u 32. minuti Fran Topić je izjednačio rezultat na 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena, iako je Ramić imao odličnu situaciju iz koje je zatresao prečku.

Plemići su furiozno krenuli u drugom poluvremenu. Nekoliko dobrih šansi su kreirali na samom otvaranju, a već u 51. minuti su preko Marijana Ćavara poveli sa 2:1. Samo dvije minute poslije, Tomislav Kiš lijepo postiže treći goldomaćih.

Igman, inferioran kvalitetom ali i osakaćen crvenim kartonom, nije imao snage da dalje pruža otpor. Tako je u 71. minuti Nardin Mulahusejnović postigao sedmi gol sezone, a četvrti gol svoje ekipe. Šest minuta poslije Mario Ćuže je lobovao Aldina Ćemana. Gol se provjeravao u VAR sobi i na kraju je priznat, pa je na semaforu stajalo 5:1. Ni tu nije bio kraj – u 83. minuti u strijelce se upisao Nardin Mulahusejnović. U 90. minuti Kiš natrčava na odbijenu loptu i pogađa za 7:1.

Zrinjski je tako došao do pete vezane pobjede i vratio se na prvo mjesto, sa tri boda iznad Borca. Igman je na osmoj poziciji i ima 13 bodova na kontu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA