15 C
Sarajevo
01.05.2024

Nemile scene u BiH: Sudija brutalno pretučen na terenu, pet sati nije mogao napustiti stadion

Nemile scene viđene su u četvrtom rangu bh. fudbala, tačnije Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.

Utakmica 21. kola između OFK Međiđa i NK Trebava, koja je trebala biti odigrana u srijedu 17. aprila, prekinuta je nakon napada na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca od strane domaće publike koja je bila na stadionu “Mujo Biberkić” .

Nezadovoljni suđenjem arbitra iz Gradačca domaći navijači su krenuli u obračun s glavnim sudijom, a brzo je reagovala policija da smiri izuzetno ljute domaće navijače kluba iz Međiđe.

- OGLAS -

Tu, međutim, nije bio kraj nemilim dešavanjima, jer je Kurbašić u prostorijama na stadionu ostao čak pet sati nakon utakmice, piše SportSport.

Jednostavno nije mogao kući jer su domaći navijači cijelo vrijeme bili oko stadiona i čekali su sudiju iz Gradačca.

Oko 22 sata pojavio se snimak u kojem se primijeti da sudija Kurbašić uz ogromnu policijsku pratnju pokušava napustiti Međiđu.

U domaćem klubu su očigledno bili i više nego ljuti na suđenje Kurbašića pa su se oglasili i žestokim statusom na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

“Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je definitivno i fudbal ugašen. Kurbašić Zamir nek ti je na sramotu, ako uopće znaš šta je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj”, stoji u saopćenju OFK Međiđa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA