16.6 C
Sarajevo
01.05.2024

Oglasili se iz FK Sarajevo i Horde zla nakon zabrane dolaska na Koševo navijačima Borca

U subotu, 20. aprila, od 20:45 na “Koševu” ekipa Sarajeva će ugostiti ekipu Borca, u derbiju 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Sasvim je očekivano da ovaj susret privlači veliku pažnju javnosti jer se očekuje da će biti “vatreno” na terenu, ali i na tribinama.

Međutim, da ovog drugog ne bude pobrinuli su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Oni su, naime, zabranili organizovani dolazak gostujućih navijača iz Banje Luke. I možda to toliko ne bi bilo problematično, uzevši u obzir visoki rizik utakmice i da je ovaj potez, nažalost, postao praksa u bosanskohercegovačkom fudbalu.

- OGLAS -

Ali ono što je problem, a ujedno i nevjerovatno bizarno, pa i komično, jeste “opravdanje” iz MUP-a, a to je, nezvanično, koncert Lepe Brene koji se održava u Dvorani “Juan Antonio Samaranch” u istom terminu. Popularna “Zetra”je udaljena samo stotinu metara od “Koševa”, preciznije – od tribine na kojoj bi bili smješteni gostujući navijači.

Horde zla, navijačka grupa Fudbalskog kluba Sarajevo, se oglasila na društvenim mrežama i, uz najavu utakmice te poziv svim navijačima da ispune tribine “Koševa”, optužila MUP KS za nesposobnost, piše SC sport.

““Posljednja utakmica protiv Borca na našem stadionu i sve ono što je sudijska trojka na čelu sa Mateom Musom uradila u korist gostiju još jednom je potvrdila našu nedavnu parolu upućenu njima: Lešinari fudbala slave pobjede bez časti!

Narednu subotu, 20. aprila, sa početkom u 20.45 sati na megdan nam ponovo dolazi banjalučki Borac, a naša je obaveza da tim lešinarima fudbala pokažemo inat i pomognemo momcima u bordo dresovima da dođu do pobjede, uprkos sudijskoj pomoći koju će gosti vjerovatno i ovaj put imati.

Međutim, ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača s obzirom na to da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak. Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utječu da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustovanja na narednoj utakmici u Banjoj Luci.

Fudbal se igra zbog navijača! Svi na Sjever, u inat svima”, stoji u objavi Hordi zla.

O svemu se oglasio i FK Sarajevo.

“FK Sarajevo, kao domaćin utakmice, iskreno žali što neće biti organizovanog dolaska gostujućih navijača. To je odluka na koju FK Sarajevo nije imao uticaja.

Kao i uvijek do sada bili smo spremni organizovati sve uslove za dolazak i siguran boravak gostujućih navijača jer fudbal se igra prije svega zbog gledalaca.

Vjerujemo u fair play kako na terenu tako i izvan njega”, poručili su iz FK Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA