19 C
Sarajevo
15.06.2024

OKI Fantomi odbranili naslov prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaški klub invalida „Fantomi“ odbranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine i osvojili devetu titulu, četvrtu zaredom.

– Čestitam svim igračima i članovima kluba na još jednom ostvarenom izuzetnom sportskom rezultatu – izjavio je Ismet Godinjak, predsjednik ‘Fantoma’, te dodao kako je klub ostvario ciljeve postavljene na početku sezone, ali i rekao da je iza kluba izuzetno naporna i zahtjevna sezona.

I Mirzet Duran, kapiten “Fantoma” zadovoljan je sezonom u domaćem prvenstvu u sjedećoj odbojci.

- OGLAS -

– Uspjeli smo da odbranimo titulu prvaka BiH, što nam je bio primarni cilj. Prije toga smo odbranili i titulu Evropskog prvaka, tako da sam ponosan na svoje saigrače – kaže Duran.

Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida “Fantomi” ove godine osvojili su zlato u Kupu šampiona, koje se igralo u hrvatskom gradu Poreč.

- Advertisement -

To je bila sedma titula prvaka Evrope za OKI “Fantome”, a igrač Safet Alibašić proglašen je za MVP turnira. Pred Fantomima je još jedan turnir – „Sarajevo Open 2024“, gdje će Fantomi takođe braniti zlato.

Ovaj Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci igra se od 31.maja do 2. juna u Dvorani ‘Ramiz Salčin’ u Sarajevu, a učestvovat će osam ekipa, saopćeno je iz tog kluba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA