15 C
Sarajevo
27.07.2024

Bh. kvalitet prepoznat i u Japanu: Proslavljeni borac Dževad Poturak organizira K-1 turnir osmerice u Sarajevu!

K-1 World Grand Prix stiže u Sarajevo, "promotorska" čast ukazana proslavljenom Dževadu Poturku! Pobjednik K-1 turnira osmerice putuje u Japan!

Proslavljeni bh. K-1 borac, Dževad Poturak, skupa sa svojim timom u junu će organizirati kvalifikacioni turnir osmerice (K-1 World Grand Prix), a nakon kojeg će pobjednik otputovati u japanski Tokio na završno takmičenje.

Dževad Poturak, proslavljeni bh. K-1 borac, promotor je za područje jugoistočne Evrope. Poturak je, zahvaljujući svom neospornom uspjehu i dugogodišnjoj posvećenosti ovom sportu, dobio povjerenje čelnika K-1 organizacije, Carlosa Kikute, da u glavnom bh. gradu organizira kvalifikacioni turnir osmerice.

Turnir će biti održan na ljeto, 29. juna, u Dvorani „Skenderija“ u Sarajevu, a početak je planiran za 20.00 sati. Pobjednik će dobiti priliku da otputuje u Japan na završno takmičenje.

- OGLAS -

„Hvala dragom Bogu, a hvala i ljudima iz Japana koji su prepoznali moj dugogodišnji rad u borilačkom sportu i dodijelili mi licencu da budem promotor najveće borilačke scene“, poručio je Dževad Poturak za FACE.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA