15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Muzaferija sutrašnju utrku u Val di Fassi kreće sa 24. startne pozicije

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija će sutrašnju superveleslalomsku utrku u Val di Fassi krenuti sa 24. startne pozicije.

Muzaferija je danas trebala kao 25. startati superveleslalomsku utrku u Val di Fassi, no ona je otkazana, a na današnjem žrijebu za sutrašnju utrku je dobila startni broj 24.

Muzaferija je bila u trećem jakosnom šeširu i mogla je dobiti brojeve od 21 do 31, a na kraju je imala sreće.

- OGLAS -

Inače, što niži startni broj takmičarke imaju, to imaju bolje šanse za dobar plasman s obzirom da se staza “troši” i takmičarke sa visokim startnim brojevima često skijaju u neidealnim uslovima.

No, ono što zabrinjava Muzaferiju je to što je i sutrašnja utrka pod znakom pitanja. Organizatori su naveli kako će učiniti sve da osposobe stazu, no da li će uspjeti, saznat će se do sutra ujutro.

- Advertisement -

Naime, poslije Fal di Fasse, Muzaferija će nastupiti još samo u norveškom Kvitfjellu u spustu i superveleslalomu, nakon čega će znati da li će nastupiti na završnici sezone u austrijskom Saalbachu.

Podsjetimo, samo 25 najboljih skijaša i skijašica u poretku svake od disciplina te skijaši s više od 500 bodova u ukupnom poretku imaju pravo nastupa u krunskom finalu FIS Svjetskog kupa. Kako je bh. skijašica trenutno na 29. mjestu u disciplini superveleslaloma, morat će sutra, ali i u Kvitfjellu napraviti dobar rezultat kako bi se domogla finala u Saalbachu.

Sutrašnja utrka bi trebala početi u 11.00 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA