11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Sergio Perez potpisao novi F1 ugovor s Red Bullom

Perez je prošle godine u dominantnom RB20 uspio završiti drugi u poretku vozača, što mu je najveći uspjeh u karijeri, a pet od šest pobjeda u Formuli 1 ostvario je u Red Bullu.

Sergio Perez potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa svojom trenutnom ekipom Red Bulla nakon dobrog početka sezone iako je u posljednja dva trkaća vikenda imao ispodprosječne nastupe.

Perez je prošle godine u dominantnom RB20 uspio završiti drugi u poretku vozača, što mu je najveći uspjeh u karijeri, a pet od šest pobjeda u Formuli 1 ostvario je u Red Bullu, prenosi MAXF1.net.

Ove godine Perez je nakon prvih šest utrka držao drugo mjesto u poretku iza Verstappena, ali je nakon dva loša vikenda u Imoli i Monacu, u kojima je osvojio samo četiri boda, pao na peto mjesto.

- OGLAS -

Šef tima Christian Horner ponavljao je da loš vikend ili dva neće pokvariti Perezovu poziciju u pregovorima za novi ugovor, a današnja objava to je i potvrdila.

“Sada je važno vrijeme da potvrdimo našu postavu za 2025. i vrlo smo zadovoljni što nastavljamo suradnju s Checom Kontinuitet i stabilnost važni su za ekipu, a i Checo i Max uspješno su i čvrsto partnerstvo, čime smo prošle godine osigurali naš prvi plasman na prva dva mjesta u vozačkom prvenstvu. Checo je imao snažan start u 2024. s drugim mjestima u Bahrainu, Saudijskoj Arabiji i Japanu, a potom i na postolju u Kini. Posljednjih nekoliko utrka bile su teške; postoji konvergencija u poretku, ali mi smo sigurni u Checa i veselimo se njegovom povratku u dokazanu formu i performanse koje tako često vidimo”, rekao je Horner.

- Advertisement -

“Stvarno sam sretan što mogu posvetiti svoju budućnost ovoj sjajnoj ekipi,” dodao je Perez. “Drago mi je što ostajem ovdje kako bismo nastavili naše zajedničko putovanje i pridonijeli velikoj povijesti ove momčadi još dvije godine. Biti dio momčadi ogroman je izazov, ali ja to volim”, kazao je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA