25 C
Sarajevo
15.06.2024

Paqueta pod istragom, sumnja se da je namjerno dobijao kartone

Lucas Paqueta je ove sezone dobio deset žutih kartona u prvenstvu. S obzirom na broj utakmica ništa posebno. Možda nije ni važno što je recimo od deset, četiri zaradio u nadoknadi. Što prvog poluvremena, što utakmice.

Tako je “požutio” protiv Chelsea u 47. minuti. Kontra Bournemoutha je dobio karton u 94. minuti, slijedi u 96. minuti (Manchester City), 97. minuti (Fulham). Još je jedan došao u 90. minuti (Wolverhampton). Zašto je ovo važno? Zato što je Engleski savez utvrdio da je Brazilac namjerno dobijao kartone i to zbog kladionice. Savez se nije fokusirao na gore navedene utakmice, već na neke druge

Optužbe se odnose na četiri utakmice: Leicester (iz 2022. godine), te još tri iz prošle (Aston Villa, Leeds i baš Bournemouth).

- OGLAS -

“Već devet mjeseci sarađujem u istrazi na svaki mogući način. Negiram sve optužbe u cijelosti i boriću se do posljednjeg dana da skinem ljagu sa svog imena”, kaže Brazilac.

Optužbe su stigle istog dana kada su Hammersi potvrdili imenovanje Julena Lopeteguija za svog novog glavnog trenera nakon odlaska Davida Moyesa. Stvari su isplivale na površinu na početku sezone kada je Paqueta zaradio žuti karton zbog igranja rukom u 94. minuti utakmice protiv Bournemoutha.

- Advertisement -

On je već tada bio pod istragom koju je zatražila kladionica koja je zanimljivo, glavni sponzor West Hama. Nezvanično, nekolicina prijatelja brazilskog igrača se upravo kladila na njegove žute kartone. Ako se istragom utvrdi kako je Paqueta na terenu “kartoniran” s jasnom namjerom, njegova karijera bi mogla biti zaključena. U West Hamu se boje ovakvog raspleta, pa pokušavaju Brazilca prodati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA