12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Poluvrijeme u Konjicu bez pogodaka: Tresla se prečke na obje strane, Boljević pogodio stativu i tri poništena gola

Igra se utakmica 31. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Igmana iz Konjica i sarajevskog Željezničara. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

U ovaj dvoboj domaći su ušli pod imperativom pobjede kako bi se približili luci spasa. S druge strane, Plavi su nakon serije trijumfa došli u sigurnu zonu. Treba napomenuti da su gosti imaju sjajnu podršku svojih navijača.

- OGLAS -

Igrači Igmana ušli su u meč ofanzivno. Nakon početnih ispitivanja snaga u 11. minuti sjajan kontra domaćih. Kapiten Hebibović je probio lijevu stranu i asistirao za Janketića koji dobro šutira, ali Muftić brani uz pomoć prečke. Nekoliko minuta poslije Ramić postiže pogodak koji je opravdano poništen zbog ofsjada.

U 15. minuti Hebibović je pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila živi zid. Sjajan pogodak postigao je Stefan Denković iz slobodnog udarca u  22. minuti. Ipak, poništen je zbog toga što je Dupovac ometao živi zid Željezničara. Premda mnogima nije bilo jasno zbog čega je glavni sudija Jelić donio ovu odluku.

- Advertisement -

Nakon toga uslijedio je period nešto bolje igre Plavih. U 32. minuti Krpić je pogodio prečku. Samo minut poslije Boljević je pogodio stativu. Nakon burnih dešavanja nastupio je period mirnije igre – između dva šesnaesterca. Do uzbuđenja se čekalo do 40. minute kada Galić zamalo nije postigao autogol. Želio je glavom da izbaci loptu u korner, ali je ona prošla tik pored stative. U finišu je poništen pogodak Kripića zbog ofsajda.

Do kraja prvog dijela ostalo je nepopularnih 0:0, piše sportcentar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA