18 C
Sarajevo
28.10.2024

Potvrđeni su kontakti: Liverpool dovodi reprezentativca Bosne i Hercegovine?

Liverpool je krenuo u potragu za igračem koji će zamijeniti desnog beka Trenta Alexander-Arnolda.

Kako prenosi portal CaughtOffside, engleski internacionalac trenutno je u posljednjoj godini svog ugovora s Liverpoolom, što znači da vrijeme otkucava za Redse da riješe njegovu budućnost.

Liverpool prihvata činjenicu da će možda morati poduzeti ozbiljne korake prema mijenjanju Alexander-Arnolda, s nekoliko meta na nišanu i uspostavljenim početnim kontaktima.

- OGLAS -

Izvori bliski situaciji obavijestili su CaughtOffside da je Liverpool tražio informacije o situaciji s desnim bekom Red Bull Salzburga i reprezentativcem Bosne i Hercegovine, Amarom Dedićem.

22-godišnji bh. internacionalac izgleda kao impresivan talenat i čini se da se probio do Liverpoolovog spiska meta na toj poziciji, iako su i druga velika imena i dalje na njihovom nišanu.

- Advertisement -

Na radaru su još Jeremie Frimpong iz Bayer Leverkusena, te Vanderson iz Monaca.

Dedić bi, međutim, mogao biti najrealnija meta jer je poznato da Salzburg često prodaje svoje najbolje igrače kada zovu veći klubovi, a on najvjerovatnije neće biti preskupa investicija engleskom timu, a i sam fudbaler želi se probati na višem nivou.

Amar Dedić je za Red Bull Salzburg odigrao 87 utakmica, postigao je osam golova i ubilježio 13 asistencija, dok je za nacionalni tim nastupao 15 puta uz jedan postignut gol.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA