12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Poznate početne postave za okršaj Tuzla Cityja i Borca na Tušnju

Današnjim utakmicama u Tuzli i Gabeli bit će kompletirano 31. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine, a prva se igra na “Tušnju”.

Tuzla City će ugostiti banjalučki Borac. Utakmica je od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe. Ukoliko Tuzla City slavi pobjedu zadržala bi kakve-takve šanse za opstanak, a istovremeno bi omogućila Zrinjskom da se pobjedom nad GOŠK-om večeras približi vodećem Borcu i poveća svoje šanse za osvajanje titule prvaka. U slučaju poraza, te remija ili pobjede GOŠK-a večeras, Tuzla City bi i zvanično napustila društvo najboljih.

Borac bi, sa druge strane, eventualnom pobjedom načinio ogroman korak naprijed prema tituli prvaka a i u slučaju remija ili poraza Zrinjskog, i zvanično bi osigurao svoj treći naslov prvaka Bosne i Hercegovine. U slučaju poraza na “Tušnju”, te pobjede Zrinjskog u Gabeli, razlika između ove dvije ekipe bi iznosila samo dva boda uz preostala dva kola do kraja.

- OGLAS -

Treneri obje ekipe, Adnan Hadžiosmanović i Vinko Marinović su odredili koji će igrači započeti današnji okršaj na “Tušnju”.

TUZLA CITY: Abdulahović, Nikić, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Hadžić, Hodžić, Redžić, Kobiljar, Mašović, Ćosić.

- Advertisement -

BORAC: Milošević, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Blagaić, Sušić, Nišić, Hrelja.

Podsjetimo, utakmica počinje u 17:00 na “Tušnju”. Glavni arbitar ovoga susreta će biti Miloš Gigović a njegovi pomoćnici će biti Stefan Tešanović i Goran Ilinčić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA