22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Poznati golman se želi vratiti iz penzije da pomogne Barceloni: “Ukoliko me pozovu, biću spreman”

Nije prošlo ni mjesec dana otkako je 41-godišnji Claudio Bravo otišao u mirovinu, a već razmatra povratak među stative – i to Barcelonine.

Čileanac je vidio priliku za povratak u Blaugranu na mala vrata poslije katastrofalne povrede Marc-Andrea ter Stegena. Njemački golman biće podvrgnut operaciji, potvrdio je klub u ponedjeljak, a 32-godišnjak će vrlo vjerovatno da propusti sezonu.

„Ukoliko me Barselona bude zvala, biću spreman“, bio je nedvosmislen Bravo u izjavi za Winwin.

- OGLAS -

Ipak, upitno je kako će na ovu izjavu reagovati uprava Barce, koju je žestoko iskritikovao u intervjuu poslije objave o završetku karijere.

Naime, Bravo je na čileanskoj televiziji poredio kako funkcioniše katalonski klub u poređenju s Manchester Cityjem, a Barselonu je nazvao „globalnim gigantom koji iznutra funkcionište kao mali klub“.

- Advertisement -

„U Barceloni uvijek viđate ista lica. Nema mnogo ljudi: igrači, osoblje, tri do četiri portira, kuhar i to je to u suštini. City ima neograničene resurse i broj zaposlenih za divljenje u svakoj oblasti. Ima ljudi u svlačionici, medicinskom timu… Više nego dovoljno. Ne štede da obezbijede da se igrači razviju na najbolji mogući način“, objasnio je Bravo prije mjesec dana.

Čileanac je počeo da igra za Colo-Colo, gdje je i ponikao, od 2002. U Real Sociedadu, čiju je mrežu najduže branio, zadržao se od 2006. do 2014. i prelaska u Barcelonu. Za katalonski tim branio je dvije sezone, odakle je otišao da bude rezerva u Cityju do 2020. Posljednje četiri sezone bio je član seviljskog Betisa.

Dres reprezentacije nosio je na 150 utakmica, a više utakmica za državni tim Čilea imaju samo napadač Alexis Sanchez i polivalentni Gary Medel.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA