15.5 C
Sarajevo
03.05.2024

Red Army žestoko prozvao Manijake, na jugu podignuta parola s čuvenim Sidranovim riječima

Derbi između Željezničara i Veleža na Grbavici donio je mnoštvo uzbuđenja na terenu, ali ništa manje nije bilo zanimljivo ni na tribinama.

Pred oko 8.500 gledalaca Rođeni su slavili pogotokom Dine Halilovića, a u ovom susretu imali su veliku podršku svojih navijača popularnih Red Armyija koji su početkom drugog poluvremena istakli parolu kojom su žestoko prozvali domaće Manijake.

“Srpski svet ste utopili u svoje plave snove, zar se sada ‘patriote’ sa četnicima vole?”, pisalo je na paroli navijača Veleža kojom su aludirali da su navijači Radničkog iz Kragujevca i Zemuna bili u posjeti Manijacima na sarajevskom derbiju, što je izazvalo i pažnju i ostalih navijača u regionu.

- OGLAS -

Tako su navijači Zvezde, iz istog razloga prozvali Crvene đavole i Zemunce, kada su na utakmici protiv Radničkog podigli parolu na kojoj je pisalo:

“Koji vam je šejtan?”, pisalo je na transparentu uz boje Radničkog iz Kragujevca, Zemuna i Željezničara.

To nije bilo sve, jer su Delije su na kraju utakmice, na razglas pustile Tifinu Grbavicu i gostima su skandirali “dedo ti se u grobu prevrće”, a sve zbog veze s Manijacima.

Inače i navijači Željezničara večeras su podigli parolu kojom su uputili posljednji pozdrav nedavno preminulom bh. književniku i filmskom scenaristi Abdualhu Sidranu.

“Većina Sarajlija tradicijski navija za Želju”, pisalo je na paroli Manijaka.

Rođeni sada nakon ove pobjede imaju 42 boda na trećem mjestu, četiri više od Sloge te pet više od Sarajeva.

S druge strane, Željezničar je na pretposljednjem mjestu s 23 boda, koliko ima i Tuzla City, prvi tim iznad zone ispadanja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA