9 C
Sarajevo
26.10.2024

Reprezentativka BiH putovala gotovo 4.500 kilometara kako bi stigla na okupljanje

Ženska rukometna reprezentacija BiH se ovih dana priprema za nastup na pretkvalifikacijskom turniru za Svjetsko prvenstvo 2025. godine. BiH se nalazi u skupini s domaćinom Belgijom i reprezentacijom Kosova. Samo će pobjednik grupe izboriti plasman u nastavak kvalifikacija.

U drugoj fazi, točnije u baražu, već su selekcije Norveške, Danske, Švedske, Crne Gore, Španjolske, Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Češka, Poljska, Srbija, Austrija, Švicarska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Island, Slovačka, Portugal, Turska i Farska Otoka. Izbornik nema problema s ozljedama, atmosfera u selekciji je sjajna. Neke igračice su putovale po 4500 kilometara kako bi se pojavile na pripremama.Jedna od njih je Damljana Bošnjak koja igra u Rusiji, za ekipu Lade Togliatti. “Pivot naše ženske rukometne reprezentacije Damljana Bošnjak dobila je naknadni poziv za okupljanje i turnir u Belgiji. Naša Daca ni trena nije razmišljala, nego je odmah tražila način da se priključi reprezentaciji. Gotovo 4.500 kilometara je udaljen grad Togliatti (Rusija) gdje Damljana nastupa za ekipu Lade. Krenula je sinoć letom iz Samare za Istanbul, jutros je poletjela za Sarajevo, a već je u srijedu stigla na trening naše selekcije! Ako se traži profesionalac ili kakav treba biti odnos prema reprezentaciji – boljeg primjera od ovog nema! Svaka čast Daco!”, piše u objavi Rukometnog saveza BiH.

Damljana Bošnjak je igrala u bijeljinskom “Radniku”, potom u Tuzli, Brčkom, Novom Sadu, nakon čega odlazi u Španjolsku. Ove godine je potpisala dvogodišnji ugovor s poznatom ekipom Lade.

- OGLAS -

Utakmica s Kosovom se igra danas, a prenos možete pratiti na FACE TV!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA