17.7 C
Sarajevo
10.09.2024

Rukometaši Slovenije priredili veliko iznenađenje i prošli u polufinale OI

Slovenija je veličanstvenom predstavom uspjela da dođe do pobjede rezultatom 33:28, a tako je ostavila Norvešku bez šanse da se bori za medalju u samoj završnici turnira.

Rukometaši Slovenije napravili su nevjerovatan uspjeh priredivši veliko iznenađenje u četvrtfinalu Olimpijskih igara, gdje su eliminisali favorizovanu Norvešku.

Slovenija je veličanstvenom predstavom uspjela da dođe do pobjede rezultatom 33:28, a tako je ostavila Norvešku bez šanse da se bori za medalju u samoj završnici turnira.

Vodila je pretežno Norveška na početku utakmice, ali Slovenija je konstantno održavala priključak, a onda i serijom 3-0 stigla do prednosti od 10:7.

- OGLAS -

Do odlaska na odmor između dva poluvremena je prednost Slovenije porasla na četiri gola razlike, pa je rezultat poslije pola sata igre bio 16:12.

Nastavljaju Slovenci sa sjajnom igrom i u nastavku, u kojem poslije pet minuta igre vode sa 20:15. Norveška je uspjela nakon toga da smanji prednost Slovenije na dva gola, ali nikako nije mogla da potpuno uhvati priključak jer je sjajno branio golman Klemen Ferlin.

- Advertisement -

Sedam minuta prije kraja Blaž Janc pogađa za velikih +4 (28:24) i Norvežani su se našli u teškoj situaciji. Nisu uspjeli okrenuti taj veliki zaostatak i Slovenija je na kraju slavila rezultatom 33:28

Kod Slovenije je najbolji večeras bio Aleks Vlah sa 11 golova, a pomenuti Janc je također bio sjajan sa devet pogodaka. U redovima Norveške su po četiri gola postigli Kristian Bjoernsen i Gabriel Ask Setterblom.

U polufinalu Olimpijskih igara Slovenija će igrati protiv Danske, dok se u drugom polufinalnom paru sastaju Njemačka i Španija.

Njemačka i Španija igraju u petak od 16:30, dok je duel Danske i Slovenije na rasporedu od 21:30 istog dana. Pobjednici će se boriti za zlatnu medalju, a poraženi za bronzanu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA