20 C
Sarajevo
08.09.2024

Barbora Krejčikova osvojila Wimbledon!

Podsjetimo, sutra je na rasporedu i finale u muškoj konkurenciji, a pravi derbi će od 15.00 sati igrati Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

Češka teniserka Barbora Krejčikova senzacionalna je pobjednica Wimbledona! Ova 32. igračica svijeta u finalu je savladala Italijanku Jasmine Paolini rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 2:6 i 6:4.

Niko prije početka Wimbledona nije zamišljao da će finale igrati ove dvije teniserke. No, Krejčikova i Paolini našle su se u finalu potpuno zasluženo i danas su odmjerile snage u borbi za najvažniju tenisku titulu.

Krejčikova je mnogo bolje ušla u duel i prvi set dobila uvjerljivo rezultatom 6:2. Pravila je breakove u prvom i petom servis-gemu protivnice i tako u velikom stilu došla do vodstva.

- OGLAS -

No, odgovor Jasmine Paolini bio je identičan. Italijanka, koja je sedma na WTA listi, dobila je drugi set rezultatom 6:2 i tako poravnala rezultat na 1:1 te meč odvela u treći odlučujući set.

Obje teniserke treći set otvorile su odličnim servisima. Do rezultata 3:3 nismo vidjeli breakove, a onda je u čuvenom sedmom gemu, koji inače važi i za tradicionalno najteži za igrača koji servira, Krejčikova oduzela servis protivnici i prednost breaka lako sačuvala do kraja.

- Advertisement -

Tako je 32. teniserka svijeta osvojila drugu Grand Slam titulu u karijeri, a osmu ukupno na WTA Touru. No, Roland Garros je osvojila prije tri godine i dugo je nije bilo nigdje na najvažnijoj teniskoj mapi, da bi na ovogodišnjem Wimbledonu konačno vratila formu i došla do najvažnijeg trofeja u svijetu tenisa.

Podsjetimo, sutra je na rasporedu i finale u muškoj konkurenciji, a pravi derbi će od 15.00 sati igrati Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA