15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Bivši trener Đokovića žestoko prozvao Alcaraza

Boris Becker vratio se tenisu u velikom stilu, prije tri sedmice postao je trener Holgera Runea i njegova se prisutnost odmah osjetila. Ne samo zato što je Danac odmah bolje zaigrao, već i zbog činjenice da legendarni Nijemac nema dlake na jeziku.

“Carlos Alcaraz je prestao napredovati nakon naslova u Wimbledonu i zato od tada nije osvojio niti jedan turnir”, kritizira Becker Španca.

“Pobijedio je Novaka u Londonu, postao broj 1, ali najteže je u tenisu održati tu razinu. Svako može imati jedan dobar turnir, ali godinama igrati maksimalno je pravi izazov.”

- OGLAS -

Sigurno je da je Borisu Carlos uvijek na liniji interesa jer se Rune i on očekuju kao veliki protivnici u nadolazećim godinama.

“Moja omiljena teniska izreka je ‘svlačionica nikad ne spava’. Igrači uvijek traže način da igraju protiv nekoga i sada su to uspjeli riješiti kada je Alcaraz u pitanju. Shvatili su da imaju šanse protiv njega. Tako se dogodilo, drugi se teniseri razvijaju, ali on ne.”

- Advertisement -

No, najmlađi prvak Wimbledona u historiji siguran je da takvo stanje neće potrajati.

“Uvjeren sam da će Juan Carlos Ferrero pronaći rješenje kako poboljšati Alcarazovu igru tokom pauze između sezona.Volim ga gledati, fantastično se kreće, ima jako širok raspon udaraca, odličan forhend. Međutim, drugi tenisači su pronašli način da se tome suprotstave.”

Novo poglavlje uspjeha u karijeri dvadesetogodišnjeg Španca moglo bi biti već u januaru.

“Očekujem da će Carlos odigrati briljantno Australian Open. Naravno, da bi to postigao, mora i dalje razvijati svoje kvalitete.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA