15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Novopazarac Hamad Međedović je najbolji mladi teniser svijeta, zaradio je rekordan iznos

Međedović (20) stigao je na turnir u saudijsku Džedu bez enormnih očekivanja i tek kao šesti nositelj od osam takmičara. Međutim, mladi Novopazarac je odigrao savršen turnir i nanizao pet pobjeda za najveću titulu karijere.

Trenutno 110. igrač na ATP listi u finalu je bio bolji od Francuza Atrhura Filsa rezultatom 3:2, po setovima 3:4, 4:1, 4:2, 3:4 i 4:1 (teniski turnir igra se po nešto drugačijem formatu i do četiri gema u setu).

Međedović je u Saudijskoj Arabiji pokazao da Srbija ima novo veliko ime u svijetu tenisa koje bi moglo napraviti velike stvari u narednim godinama. Turnir je osvojio u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni na ATP Touru.

- OGLAS -

“Nevjerovatan je osjećaj, jako sam emotivan jer sam na posljednjih nekoliko turnira gubio nakon što sam propuštao meč-lopte. Plašio sam se da se to ne ponovi, ali sam uspio da se probudim u petom setu i dobijem meč”, rekao je Međedović nakon osvajanja turnira. Trofej je proslavio u majčinom zagrljaju.

- Advertisement -

Za ovaj podvig mladi teniser je nagrađen i rekordnim novčanim iznosom. Zaradio je 514.000 dolara (472.000 eura), što je najveći iznos ikada na ATP NextGen turniru. Također, na ovom turniru Međedović je zaradio više novca nego u dosadašnjoj karijeri ukupno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA