10.5 C
Sarajevo
29.09.2024

Tottenham razbio United na Old Traffordu: Crveni đavoli igrali poluvrijeme sa igračem manje

U derbiju 6. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Manchester United sa 3-0.

Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Brennana Johnson. Isti je igrač u 20. minuti mogao još jednom svladati Andrea Onanu, no njegov udarac je završio u okviru gola.

Vratnicu je pogodio i napadač ManU-a Alejandro Garnacho. Samo dvije minute kasnije Timo Werner je imao “zicer” za 2-0, ali je Onana odlično obranio. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se i 42. minuti kada je Unitedov veznjak Bruno Fernandes “pocrvenio” zbog oštrog prekršaja nad Jamesom Maddisonom.

- OGLAS -

Spursi su prednost “podebljali” već u 47. minuti nakon sjajne kontre. Johnson je projurio po desnoj strani uposlivši pred vratima Dejana Kuluševskog koji se sjajno snašao pogodivši za 2-0.

Tačku na “I” gosti su stavili u 77. minuti kada je Dominic Solange zabio za 3-0 nakon ubačaja iz kornera. Tottenham je ovom pobjedom napredovao na osmo mjesto sa 10 bodova, dok je ManU na 12. poziciji sa sedam bodova.

- Advertisement -

U drugom nedjeljnom susretu Ipswich Town i Aston Villa su odigrali 2-2.

Domaćin je poveo u 9. minuti golom Liama Delapa, u 15. minuti je izjednačio Morgan Rogers, a rezultat je okrenuo Ollie Watkins zabivši u 32. minuti pogodak za 2-1.

Konačnih 2-2 postavio je Delap svojim drugim golom na utakmici u 72. minuti.

Na tabeli vodi Liverpool (15) ispred Manchester Cityja (14) i Arsenala (14).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA