17.7 C
Sarajevo
28.10.2024

Trener Intera nakon derbija s Juventusom: Razočaran sam, ovo se ne dešava

Derbi Italije ne samo da je opravdao očekivanja, već mnogi sa pravom ističu da je nedjeljna utakmica između Intera i Juventusa jedna od najspektakularnijih, ako ne i najspektakularnija u historiji duela ova dva velikana.

Bilo je preokreta, Inter je vodio i 4:2, a na kraju je bilo 4:4. Neutralni ljubitelji fudbala su oduševljeni, navijači Juventusa svakako radosniji, a trener Intera Simone Inzaghi ipak nije mogao da sakrije razočarenje što je njegov tim uzeo samo bod iako je imao i sva tri u ruci.

“Naravno da sam razočaran. Ovako nešto se ne dešava. Jasno je da bilo mnogo grešaka i moramo da preuzmemo odgovornost. Svi moramo da uradimo više”, rekao je Inzaghi.

- OGLAS -

Čini se da ga je manje iznerviralo što je ekipa primila četiri gola, od čega dva u finišu utakmice, od činjenice da je komotno Inter mogao da postigne i više od četiri gola.

“Za ovih 11 utakmica protiv Juventusa nikada mi se nije desilo da moj tim stvori osam, devet gol prilika. Teško mi je da prihvatim remi. Mogu da prihvatim da im dozvolimo četiri šuta u okvir gola, ali ne i da primimo iz ta četiri šuta četiri gola. S druge strane mi smo također dali četiri gola, ali iz 15 šuteva”, završio je trener Intera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA