16.6 C
Sarajevo
30.04.2024

Trener Širokog Brijega tvrdi da se nisu predali uoči uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH

U utorak, 16. aprila, od 18:00 na “Gradskom stadionu” u Banjoj Luci bit će odigran uzvratni susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Domaći Borac će na svome terenu braniti prednost iz prvog susreta u kojem je slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Gosti iz Širokog Brijega će imati težak zadatak, čega je svjestan i šef stručnog štaba Dino Skender. On je na danas održanoj konferenciji za medije uoči ove utakmice to istaknuo, ali tvrdi da njegova ekipa ne putuje u Banju Luku sa “bijelom zastavom”.

- OGLAS -

„S obzirom na okolnosti i zgusnut raspored u posljednjem razdoblju u kojem smo odigrali četiri utakmice u 13 dana, lakše ozljede i viroze, te veliku energetsku potrošnju igrača koji igraju u kontinuitetu, bili smo primorani ostaviti neke igrače kod kuće u Hercegovini“, otkrio je Skender, te dodao:

„Ovo je prilika za igrače koji su manje igrali da se nametnu i pokušaju nadoknaditi zaostatak. Ne idemo s bijelom zastavom, nećemo se olako predati. No, svjesni smo deficita iz prve utakmice. Znam da će ovi momci dati sve od sebe.”

Inače, ekipa Širokog Brijega je već danas otputovala u Banju Luku sa ciljem da što spremnija i odmornija dočeka sutrašnju utakmicu.

Članovi ekspedicije Širokobriježana u Banjoj Luci nisu Daniel Lukić, Mihael Kuprešak, Cyrille Kpan, Luka Mamić, Marijan Ćavar, Božo Prusina, Marko Capan, Luka Marin, Ilija Mašić i Josip Bender.

Utakmica između Borca i Širokog Brijega se igra u utorak, 16. aprila, od 18:00. Glavni arbitar će biti Sabrija Topalović, dok će mu pomoćnici biti Mirza Demir i Tarik Mulasmajić, prenosi sportcentar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA