20 C
Sarajevo
17.05.2024

U Seriju A se vratio kultni klub kojeg smo svi voljeli gledati, osvajač tri evropska trofeja

Kultni italijanski nogometni klub Parma vratio se u Seriju A nakon tri godine odsustva zahvaljujući jučerašnjem raspletu u drugom rangu nogometne piramide na Apeninima.

Parma, posrnuli velikan uz čiju slavnu eru smo svi odrastali, tri godine proveo je u drugom rangu takmičenja, a sada se vratio u elitu dva kola prije kraja Serije B.

Ekipa predvođena Fabiom Pecchijom osvojila je jedan bod na gostovanju Bariju (1:1) i to je bilo dovoljno da se osigura direktna promocija, bez obzira da li će završiti na prvom ili drugom mjestu na tabeli, što je još uvijek otvoreno.

- OGLAS -

Čuveni Mljekari su tako iskoristili kiks Venezije, koja je poražena od Catanzara i zahvaljujući jednom bodu vratili se u Seriju A. Jedini gol za Parmu na utakmici, vrijedan plasmana u elitni rang, postigao je Ange Yoan Bonny u 51. minuti za vodstvo. Do kraja je Bari uspio poravnati rezultat, ali ne i doći do preokreta.

Na drugom mjestu u Seriji B trenutno je Como, mali klub s istoimenog jezera, ali koji iza sebe sjajnu priču i projekt na čijem su čelu nogometni velikani Cesc Fabregas, Thierry Henry i Dennis Wise.

- Advertisement -

Parma je krajem prošlog stoljeća zabilježila najslavnije dane u svojoj historiji osvajajući trofeje u Evropi i četvrti je najuspješniji italijanski klub u međunarodnim takmičenjima (iza Milana, Juventusa i Intera) sa tri trofeja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA