26 C
Sarajevo
20.05.2024

Večeras će biti poznati finalisti Evropske i Konferencijske lige

Finaliste Evropske lige saznat ćemo večeras, nakon što budu odigrani revanš susreti polufinala drugog po snazi klupskog kontinentalnog takmičenja.

U prvoj utakmici između Marseillea i Atalante na Velodromeu nije bilo pobjednika (1:1). Jasno, Atalanta je pred domaćim navijačima u Bergamu blagi favorit i sada to “samo” mora dokazati i na terenu Nažalost, u sastavu italijanske ekipe vjerovatno ni večeras neće biti povrijeđenog Seada Kolašinca.

Još uvijek se traži ekipa koja će u tekućoj sezoni pobijediti Bayer Leverkusen Xabija Alonsa. Roma se nadala da će joj to poći za nogom barem u prvoj utakmici u Rimu na Olimpicu, ali to se nije dogodilo i Apotekari su u Njemačku ponijeli pobjedu od 0:2. Sada im preostaje zaključiti priču i ovjeriti prolazak u finale Evropske lige.

- OGLAS -

Fiorentina je sinoć ostvarila plasman u finale Konferencijske lige, a večeras će se timu iz Firenze priključiti Olympiakos ili Aston Villa.

Engleska ekipa je bila ogromni favorit u prvom polufinalnom susretu Konferencijske lige na svom Villa Parku. Na Villinoj klupi sjedi majstor za evropske trofeje, Unai Emery, ali čak niti on nije mogao spriječiti ogroman šok i poraz od visokih 2:4. Sada Englezi idu na vruće gostovanje u Grčku u kojoj hvataju dva gola minusa. Zvuči nemoguće, ali Villa je i dalje kvalitetniji protivnik od Olympiakosa.

- Advertisement -

Revanš susreti polufinala Evropske lige:

21:00 Bayer Leverkusen – Roma

21:00 Atalanta – Marseille

Revanš meč polufinala Konferencijske lige:

21:00 Olympiakos – Aston Villa

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA