23.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Yulimar Rojas propušta Olimpijske igre zbog povrede

Aktuelna olimpijska šampionka u troskoku za žene Yulimar Rojas rekla je u petak da je povrijedila Ahilovu tetivu i da će propustiti Igre u Parizu.

Ova 28-godišnja Venecuelanka rekla je da je povijedila Ahilovu tetivu tokom treninga u Španiji i da je u četvrtak podvrgnuta operaciji u Madridu.

-Srce mi je slomljeno i želim da se izvinim što neću moći da učestvujem na Igrama Pariz 2024 –  objavila je Rojas na svojim nalozima na društvenim mrežama.

- OGLAS -

U saopćenju, uz njenu sliku u bolničkom krevetu, Rojas je navela da je prilikom slijetanja sa treninga “osjetila jak bol, koji je dijagnostificiran kao povreda lijeve Ahilove tetive”.

Rojas je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, a zatim je uzela olimpijsku titulu na Igrama u Tokiju 2021. odloženim zbog Covida.

- Advertisement -

Ona je na dramatičan način osvojila četvrtu titulu svjetskog prvaka u Budimpešti prošle godine skokom u posljednjem pokušaju, premjestivši se sa osmog mjesta na poziciju zlatne medalje pobjedničkim skokom od 15,08 metara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA