25.5 C
Sarajevo
27.09.2024

Željezničar čestitao čudesnom Denisu Agoviću: Prvi cerebralac na FIBA Mastersu

Denis Agović je prvi cerebralac u historiji na košarkaškom Mastersu. Osim što je izvrstan košarkaš, Agović je i navijač FK Željezničar.

Podršu za historijski nastup je dobio i od voljenog kluba. Objavu FK Željezničar prenosimo u cijelosti: 

“Denis Agović, veliki navijač Željezničara, predstavljat će našu zemlju na Masters turniru u Amsterdamu, koji se održava u sklopu Svjetske ture u 3×3 basket (FIBA 3×3 World Tour).

- OGLAS -

Njegov nastup sam po sebi ne bi bio toliko poseban, da se ne radi o košarkašu s cerebralnom paralizom i on će biti sudionik Mastersa kao prvi profesionalni igrač s invaliditetom u seniorskoj košarci, pod okriljem svjetske košarkaške federacije u povijesti košarke.

Denis Agović je uzor i idol svima nama. Svoje snove počeo je sanjati na improviziranom košu na vratima dnevnog boravka svoje kuće iz borbe protiv najvećeg protivnika, a to je život s invaliditetom, koji je pobijedio upravo zahvaljujući želji da ovu prelijepu igru ​​pod obručima igra baš onako kako treba – sportski, predano, historijski šampionski.

- Advertisement -

Danas smo Denisa ugostili, zaželjeli mu sreću i uručili dres koji će s ponosom nositi na zagrijavanju pomenutog tunira”, stoji u objavi FK Željezničar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA