18.8 C
Sarajevo
25.10.2024

Zeljković: Od uspjeha Borca će svi klubovi u BiH imati koristi

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se na društvenim mrežama nakon velikog uspjeha Borca i pobjede protiv APOEL-a u Konferencijskoj ligi.

“Sinoćnom pobjedom Borca protiv APOEL-a na Kipru, naš klupski fudbal je ispisao još jedno afirmativno poglavlje na međunarodnoj sceni.

Često neopravdano osporavani kvalitet ekipa iz WWin lige i samog takmičenja dobio je u Nikoziji još jedan kontaargument i pokazalo se da naše ekipe imaju šta da pokažu na najvećoj evropskoj sceni. 

- OGLAS -

Borac je nastavio put koji je prošle sezone započeo Zrinjski, od čega će korist imati svi klubovi koji će naredne sezone izboriti plasman u Evropu, koja se ogleda kroz veći nacionalni koeficijent i lakši put kroz kvalifikacije, pa možda i dodatnog predstavnika u evropskim takmičenjima” – naveo je Zeljković.

Istaknuo je kako je “do sada urađeno mnogo toga na unapređenju klupskog fudbala, a da će mnogo toga biti i urađeno”.

- Advertisement -

“Pokazuje se da je put ispravan, postavljeni su jaki infrastrukturni temelji za dalji razvoj. Kao i u svakom poslu u javnoj sferi, svaki korak i postupak je pod posebnom lupom. Držimo fokus, ne zanemarujući dobronamjerne sugestije i savjete.

Ovom prilikom čestitam Borcu na ostvarenom uspjehu i nadam se da će igrama i rezultima u narednim susretima dati još jedan argument mojim riječima” – poručio je Zeljković.

Podsjetimo, Borac je jučer kao gost savladao APOEL rezultatom 1:0 pogotokom Stefana Savića. Banjalučani nakon dva odigrana susreta u Konferencijskoj ligi imaju četiri boda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA