16.6 C
Sarajevo
20.05.2024

Zrinjski demantovao medijske natpise o odlasku Tomislava Kiša

Iako su se jutros u nekim medijima pojavile informacije da Zrinjski i Tomislav Kiš neće nastaviti saradnju, stigao je demant.

Iz Zrinjskog su se putem društvenih mreža oglasili o ovim špekulacijama uz kritiku medijima koji su tu informaciju prenijeli. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- OGLAS -

“Iako u pravilu ne želimo reagirati na medijske napise kada su pitanju dolasci i odlasci igrača, HŠK Zrinjski Mostar zbog istinitog informiranja navijača i javnosti želi demantirati danas objavljene neistinite napise o sigurnom odlasku našeg igrača Tomislava Kiša po završetku aktualne sezone!

HŠK Zrinjski ne može i ne želi utjecati na medijske pisanja, ali u ovom slučaju ipak smo dužni reagirati iz razloga jer se radi o neistinitoj informaciji koja je objavljena bez bilo kakve ograde i provjere, a samim tim i bez novinarske odgovornosti prema objavljenoj vijesti, zbog čega apeliramo na navijače i javnost da slične objave ne uzimaju kao vjerodostojne”, navodi se u saopćenju Zrinjskog.

- Advertisement -

Zrinjski i Tomislav Kiš imaju ugovor do kraja tekuće sezone ali za sada nije poznato da li će biti produžen ili ne.

Kiš je ove sezone ubilježio 41 nastup u dresu Zrinjskog, postigao je deset pogodaka i upisao je devet asistencija. U Mostar je stigao iz mađarskog Mezokovesda u januaru 2023. godine.

Tridesetogodišnji napadač iza sebe ima bogatu karijeru koju je započeo u Hajduku, a nastupao je, između ostalog i za Goricu, Dugopolje, Kortrijk, Žalgiris…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA