19 C
Sarajevo
15.06.2024

Albanski forum: Ni pod tačkom “razno” nećemo podržati rezoluciju o Jasenovcu

Za Crnu Goru ne postoji drugi put osim puta u Evropsku uniju. Sve drugo bile bi balkanske stranputice koje moramo ostaviti u prošlosti kojoj pripadaju, saopštili su iz Albanskog foruma.

Zato, dodaju, njihov prioritet mora ostati bliska i prijateljska saradnja sa Evropskom unijom i svim njenim članicama.

“Stoga izražavamo duboku zabrinutost usljed potencijalnog sukoba sa jednom državom članicom i to na svega mjesec dana od dobijanja IBAR-a. To kao odgovorna vlast i država sebi ne smijemo da dopustimo. Prošlost ne smije da određuje budućnost. Ona mora ostati iza nas ako smo iskreni i pošteni prema evropskoj perspektivi Crne Gore”, navode u saopštenju.

- OGLAS -

Stoga Albanski forum, kako ističu, kao proevropski subjekt, koji istini za volju ponekad i “zažmuri na jedno oko” , ako ni zbog čega, a ono zbog Evropskog puta i IBAR-a, ni pod tačkom “razno” neće podržati predloženu rezoluciju.

“Uz puno poštovanje svim žrtvama kojima se duboko klanjamo i kojima ćemo se odužiti čuvajući njihove potomke istog usuda boreći se predano za njihovu evropsku budućnost – pozivamo sve ostale konstituente vlasti, posebno Pokret Evropa sad i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese koji su sve drugo sem interesi Crne Goreni njenih građana”,navode iz Albanskog foruma.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA