18 C
Sarajevo
28.10.2024

Američki kardiolog dobio 158 godina zatvora: Mamio je žene na Tinderu pa ih silovao

Stephen Matthews, bivši kardiolog iz Denvera u američkoj saveznoj državi Colorado, osuđen je na 158 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za niz zločina protiv desetaka žena.

Matthews je tijekom perioda od 2019. do 2023. godine drogirao, seksualno napastovao i silovao brojne žrtve koje je upoznao putem aplikacija za upoznavanje poput Hinge i Tindera. Njegova kaznena djela postala su javna kada je jedna žena prijavila napad nakon zajedničkog izlaska, čime je ohrabrila i druge žrtve da istupe.

U kolovozu je porota osudila Matthewsa da je mamio žene u svoju kuću u zapadnom Denveru dok su bili na spojevima, a zatim im je u piće stavljao drogu. Mnoge od žena rekle su da imaju samo sporadična sjećanja na ono što se dogodilo nakon što su popile piće s Matthewsom. Neke su svjedočile da su se nakon dolaska k svijesti našle gole u krevetu s Matthewsom koji ih je silovao.

- OGLAS -

Na suđenju koje je započelo u srpnju 2024., 11 žrtava svjedočilo je o teškim posljedicama napada, uključujući gubitak svijesti i simptome posttraumatskog stresnog poremećaja. Sudac Eric Johnson opisao je Matthewsa kao “seksualnog nasilnog predatora” i naglasio štetu koju je nanio zajednici. Državna odvjetnica Beth McCann izrazila je zadovoljstvo presudom, naglasivši važnost podrške žrtvama i pravde koja je u ovom slučaju postignuta kroz njihov hrabri istup, prenosi CBS.

U obrazloženju presude navodi se da je ovo snažna poruka o odlučnosti pravosudnog sustava da zaštiti žrtve i da ozbiljno sankcionira počinitelje takvih zločina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA