1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Biden: Putin je ludi ku*vin sin, moramo da brinemo o nuklearnom sukobu

Američki predsjednik Joe Biden prozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina na prikupljanju sredstava u San Francisku za njegovu kampanju za reizbor 2024. godine kad je istaknuo šta on smatra stvarnom prijetnjom čovječanstvu.

Biden je nazvao Putina ludim SOB-om (što znači “ludi kurvin sin” ) te je osudio bivšeg predsjednika Trumpa zbog njegove reakcije na smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog.

Bidenov primjer oštrog jezika prati druge slučajeve u kojima je ruskog predsjednika, koji je naredio invaziju na Ukrajinu 2022. godine, nazvao “kasapinom” i “ratnim zločincem”.

- OGLAS -

“Ovo je posljednja egzistencijalna prijetnja, to je klima. Imamo ludog SOB-a poput onog tipa Putina i drugih, i uvijek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima”, smatra Biden.

Rekao je da su republikanci nekada imali “američki moralni centar”, ali da sada izgleda kao da je to izgubljeno.

Naime, komentar je uslijedio kao reakcija na izjavu bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata za predsjedničku trku Donalda Trumpa koji je uporedio sebe s najvećim ruskim opozicionarem Aleksejem Navalnijem koji je umro prije šest dana u ruskom zatvoru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA