15 C
Sarajevo
27.07.2024

Biden: Putin je ludi ku*vin sin, moramo da brinemo o nuklearnom sukobu

Američki predsjednik Joe Biden prozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina na prikupljanju sredstava u San Francisku za njegovu kampanju za reizbor 2024. godine kad je istaknuo šta on smatra stvarnom prijetnjom čovječanstvu.

Biden je nazvao Putina ludim SOB-om (što znači “ludi kurvin sin” ) te je osudio bivšeg predsjednika Trumpa zbog njegove reakcije na smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog.

Bidenov primjer oštrog jezika prati druge slučajeve u kojima je ruskog predsjednika, koji je naredio invaziju na Ukrajinu 2022. godine, nazvao “kasapinom” i “ratnim zločincem”.

- OGLAS -

“Ovo je posljednja egzistencijalna prijetnja, to je klima. Imamo ludog SOB-a poput onog tipa Putina i drugih, i uvijek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima”, smatra Biden.

Rekao je da su republikanci nekada imali “američki moralni centar”, ali da sada izgleda kao da je to izgubljeno.

- Advertisement -

Naime, komentar je uslijedio kao reakcija na izjavu bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata za predsjedničku trku Donalda Trumpa koji je uporedio sebe s najvećim ruskim opozicionarem Aleksejem Navalnijem koji je umro prije šest dana u ruskom zatvoru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA