16.6 C
Sarajevo
30.04.2024

BiH: Od sredine dana postepeno pogoršanje vremena

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na dijelu sjevera, istoka i jugoistoka je pretežno oblačno vrijeme, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 6; Široki Brijeg i Zvornik 12; Sokolac i Zenica 13; Doboj, Ivan Sedlo i Tuzla 14; Banja Luka, Drvar, Livno i Mostar 15; Bijeljina i Trebinje 17; Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 18; Bugojno, Gradačac i Sanski Most 19; Neum 20; Bihać 21 stepen Celzijusa.

“Danas u prvom dijelu dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku i jugo koje će usloviti više temperature zraka. Od sredine dana postepeno pogoršanje vremena sa sjeverozapada koje će usloviti zahlađenje i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju. U Bosni u nizinama prvo će padati kiša koja u večernjim satima i tokom noći na srijedu može prelaziti u susnježicu ili snijeg, a u višim područjima će padati samo snijeg. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg može padati na planinama. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever“, navode iz FHMZ-a BiH.

- OGLAS -

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa, sa dolaskom padavina u opadanju.

U Sarajevu veći dio dana umjerena naoblaka. Jače naoblačenje i kiša se očekuju u večernjim satima. U noći na srijedu može padati i susnježica. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne je moguć snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slab do umjeren južni, tokom noći u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka u Bosni od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna u Bosni od 4 do 10, na jugu zemlje od 8 do 15 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom očekuje se u četvrtak. Poslije podne i krajem dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od dnevna od 9 do 16 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se na jugu. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna od dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa, prenosi Anadolu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA