17.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Ambasador: Hrvatska zastava ostala je netaknuta

Kako je ambasador kazao, zastava Europske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, njezin držač oštećen je i djelomično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili – potvrdio je Hini Sabolić.

”Naveo je i ostale detalje. To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja”, kazao je Sabolić, prenosi Večernji.

”Radi se o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva. Oštećenje su opazili djelatnici veleposlanstva koji su pozvali policiju a ona je obavila očevid i sada traga za počiniteljem ili više njih. Potragu bi trebala olakšati činjenica da je prostor na kojemu su istaknute zastave pokriven videonadzorom.

- OGLAS -

Iz dostupnih informacija proistječe kako se izgred dogodio tijekom policijskog sata koji je u Federaciji BiH na snazi od 23 do 5 sati ujutro, a uveden je kao dio mjera u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom. Veleposlanstvo Hrvatske u Sarajevu smješteno je u poslovnoj zgradi u strogom centru grada na Trgu djece Sarajeva.

Cijeli taj prostor koji je u blizini Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH pokriven je nadzornim kamerama. Veleposlanik Sabilić je kazao kako očekuje da policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj izgred no nije želio nagađati o mogućim motivima počinitelja”, prenosi Večernji.

- Advertisement -

Nepoznate osobe oštetile su sinoć jarbol na zgradi Hrvatske ambasade u Sarajevu oštetivši jednu od istaknutih zastava, potvrđeno je jutros za N1 iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili pripadnici sarajevske policije, a potraga za osobama koje su pričinile materijalnu štetu još uvijek je u toku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA