10.5 C
Sarajevo
22.04.2024

Amidžićev potpis na Schmidtovu odluku izazvao buru u RS, reagirali Crnadak i Pandurević

"Pitam se koliko su Dodika počeli nervirati poltroni i ulizice, koje ga okružuju, kad se onako direktno i bez zadrške okomio na Sanju Vulić. Iako, treba biti realan, njoj je najteže; vjerovatno negdje sada salijeva stravu", kazao je Crnadak.

Visoki funkcioneri PDP-a i SDS-a, Igor Crnadak i Aleksandra Pandurević, ukazali su na licemjerje SNSD-a nakon što je ministar finansija BiH Srđan Amidžić potpisao privremeno finansiranje sprovodeći odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“Jučerašnji dan donio je dva ‘bisera’: krunski dokaz da SNSD manipuliše i vara vlastiti narod i javno oglašavanje ‘boga’ lično”, napisao je Crnadak, pa nastavio:

“SNSD ministar finansija jučer je potpisao odluku o privremenom finansiranju i u njoj se pozvao na nametnutu odluku Christiana Schmidta iz 2022. godine. Kad prevedete na srpski, Dodik i SNSD uredno, u miru i tišini, provode sve što Schmidt donese, a sluđuju narod RS kako ga ne priznaju i ne poštuju.”

- OGLAS -

Zatim se dotakao i komentara Milorada Dodika o izjavi Sanje Vulić.

“Pitam se koliko su Dodika počeli nervirati poltroni i ulizice, koje ga okružuju, kad se onako direktno i bez zadrške okomio na Sanju Vulić. Iako, treba biti realan, njoj je najteže; vjerovatno negdje sada salijeva stravu. Zamislite kako bi vama bilo da na vas Bog u kojeg vjerujete, onako zagrmi, lično vam se obrati i pred čitavim svijetom kritikuje.”

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević danas je poručila da “dok u Banjoj Luci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno sprovode nametnute odluke Christiana Schmidta”.

“Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Schmidtovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za sprovođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu RSe i Republičkoj izbornoj komisiji”, izjavila je Pandurević.

“Građani RS”, dodaje ona, “zaslužuju vlast koja neće manipulisati i lagati.”

“U Banjoj Luci kažu da prave RIK, a onda u Sarajevu daju pare CIK-u da sprovede izbore. Što postupate po Schmidtovom zakonu i dajete pare CIK-u ako će RIK provoditi izbore? U Banjoj Luci kažu da odbacuju Schmidtove zakone, a onda u Sarajevu postupaju po njima. U Banjoj Luci daju ultimatum partijama iz Sarajeva da odbace Schmidtove zakone, a onda otrče u Sarajevo da ih upravo oni sprovedu. Besramno je da svoj narod tako omalovažavaju i potcjenjuju, da misle da će do besvijesti gutati njihove laži i neće gledati postupke instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april i jun, kojom je postupljeno po Schmidtovom zakonu, potpuno je ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Šmita i Izbornom zakonu RS”, ističe Pandurević.

“Najsnažnije se lupaju u patriotska prsa”, dodaje ona, “kada prave lične dilove ispod žita.”

“Jučer su RS ostavili bez jednog člana Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije. Prepustili su ga FBiH. Zauzvrat, perjanica SNSD-a u Sarajevu je zaposlila svoju suprugu u RAK. Tolika je njihova briga za RS da im je svejedno što će naše medije kažnjavati nekompetentni ljudi iz FBiH. Bitnije je zaposliti suprugu.”

“Srpski narod je hrabar i dostojanstven narod”, kaže ona i poručuje:

“Zaslužuje vlast koja ga neće lagati i njime manipulisati zbog ličnih interesa. Zaslužuje vlast koja neće derogirati Narodnu skupštinu i koristiti je kao mjesto pozorišnih predstava za laganje naroda i hiperprodukciju neprijatelja. RS mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako sa manipulatorima koji nipodaštavaju svoj narod i brinu samo o svojim milionima.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA