15 C
Sarajevo
20.09.2024

Banja Luka: Prije godinu, David se spremao u grad iz kojeg se nikada nije vratio

Mirno i dostojanstveno građani Banja Luke su i večeras po 357. put okupili su se ispred Sabornog hrama kako bi mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

I ovog puta upućene su poruke podrške Davoru Dragičeviću, kao i Suzani Radanović.

Otac tragično stradalog mladića, Davor Dragičević dirljivim postom obilježio je godinu dana od kako je njegov sin nestao u Banja Luci. 

- OGLAS -

“Godina dana tačno kako te je tata poljubio i vidio zadnji put živog. Voli te tata sine”; napisao je Davor.

Objava Davora Dragičevića na grupi Pravda za Davida - undefined

„Prije tačno godinu, David se spremao u grad iz kojeg nikada se ne vrati svojoj kući…. Grad koji nosi njegove obrise, i koji će se nekad možda i zvati Davidov grad, a trg Krajine – Trg pravde“, jedan je od komentara.

- Advertisement -

„Dragi ljudi nema odustajanja, idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za Dženana!“, poručili su.

Građani Banja Luke večeras su uputili iste poruke koje su čuju već skoro godinu – građani traže pravdu za ubijenog Davida, poručuju Davoru i Suzani da nikada neće biti sami.

Članovi grupe Pravda za Davida ove grupe su jednu svijeću zapalili i za sve ljude iz cijelog svijeta koji su imali želju da za Davida zapale svijeću.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta prošle godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Njegovi posmrtni ostaci su 12. marta ove godine ekshumirani i po zahtjevu roditelja te prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

U narednom periodu planirali su, kako je saopćeno, obilježavanje nekoliko datuma – dan Davidovog nestanaka 18. mart, dan njegovog pronalaska 24. mart, kao i početak formiranja grupe Pravda za Davida.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA