15 C
Sarajevo
18.10.2024

BiH: Podignuta optužnica protiv sedam osoba zbog krijumčarenja ljudi

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je podignuta optužnica u sklopu akcije kodnog naziva “Centar“. Sedam osoba se tereti za organizovanje grupe za krijumčarenje ljudi i ilegalnih migranata kroz teritoriju BiH. Među optuženima su i tri strana državljanina, a optuženi se terete za krijumčarenje najmanje 46 ilegalnih migranata, čime su ostvarili nezakonitu imovinsku korist u iznosu od najmanje 70.000 konvertibilnih maraka (KM), prenosi Anadolu Agency (AA).

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv: Ahmeda Usman-Ali Maqsooda zvanog “Ali“ (rođenog 1993. godine u Pakistanu), Amina Alena zvanog “Kaka“ (1985. u Iraku), Javeda Raheema (1994. u Pakistanu), Anela Čomora zvanog “Ramo“ (1981. u Mostaru), Adele Čomor (1981. u Stocu), Anne Dumančić (1983. u Sarajevu) i Aziza Huskovića (1962. u Stocu). Sva tri strana državljanina nalaze se u pritvoru.

Optužnica je podignuta u okviru operacije kodnog naziva “Centar“, koju su zajednički više mjeseci provodili Tužilaštvo BiH i Granična policija BiH, zajedno sa drugim partnerskim agencijama u BiH i inostranstvu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA