26 C
Sarajevo
20.07.2024

Biznis centar bh. dijaspore ugostio studente FPN-a

Nakon uspješno realiziranih radionica DiaWorks sa brojnim ekspertima iz bosanskohercegovačke dijaspore, Biznis centar bh. dijaspore je nastavio sa aktivnostima podizanja svijesti o važnosti i ekonomskom potencijalu bh. dijaspore.

Sa studentima master studija međunarodnih odnosa i diplomatije Fakulteta političkih nauka razgovarao je šef USAID Projekta “Diaspora Invest” Sanjin Arifagić, predstavljajući različite segmente aktivnosti i mogućnosti potpore dijasporskim investicijama, saopćeno je iz Projekta “Diaspora Invest”.

 -Danas smo u Biznis centru bh. dijaspore sa studentima i studenticama master studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu razgovarali o aktivnostima USAID Projekta “Diaspora Invest” te ekonomskom potencijalu bosanskohercegovačke dijaspore. Ostajemo posvećeni ideji ‘otvorenih vrata’ i novim prilikama da perspektive dijasporskih investicija u BiH predstavimo u sklopu aktivnosti i nastavnog procesa obrazovnih ustanova koje ovaj fenomen izučavaju kroz svoj program. Javite nam se za organizovane posjete putem info@diasporainvest.ba – poručili su iz tog projekta.

- OGLAS -

 U okviru posjete koju je incirala doc. dr. Ehlimana Spahić sa studija Međunarodni odnosi i diplomatija,  poseban interes za ovu vrstu aktivnosti su izrazili učesnici međunarodnog programa razmjene pri Erasmus+ programu na Fakultetu političkih nauka. Studenti su izrazili zadovoljstvo zbog mogućnosti da kroz praktične primjere saznaju više o uspješnim primjerima realiziranih investicija dijaspore širom zemlje, kao i mogućim alatima za bolje povezivanje sa bosanskohercegovačkom dijasporskom zajednicom, navodi se u saopćenju.  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA