18.8 C
Sarajevo
22.06.2024

Brojne kritike i podrška: Očekuje se lagano usvajanje boračkog zakona

Uprkos brojnim primjedbama na račun predloženog boračkog zakona, svi delegati koji su se prijavili za diskusiju tokom današnje sjednice federalnog Doma naroda najavili su da će ga ipak podržati.
Na mnoge su nedostatke danas ukazali federalni delegati, čije su kolege zastupnici predloženom zakonskom rješenju dva dana ranije, također nakon žustre rasprave, dali većinsku podršku.

Očekuje se da će demobilisani borci u večernjim satima konačno dobiti svoj zakon, i to nakon 2010., otkada tadašnje zakonsko rješenje nije na snazi.

„Nije idealan, nije ni sveobuhvatan, kukavički je, bit će donesen pod pritiskom, nedorečen je, sramotan i predstavlja milostinju“, ovako bi se otprilike mogla sublimirati većina kritika delegata na račun Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

- OGLAS -

No, svi oni, i uprkos tome, najavili su svoju podršku, kako bi, prije svega, demobilisani borci konačno dobili dugo očekivani zakon.

U toku je rasprava delegata, nakon koje se očekuje i njihovo izjašnjavanje. A sudeći po najavljenoj podršci, demobilisani borci konačno će moći odahnuti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA