18.8 C
Sarajevo
20.07.2024

Buknula entitetska drama: Trivić napala Dodika zbog najave ukidanja 9. januara!

Ona tvrdi da je ovo samo još jedan dokaz da Dodik vrlo svjesno obezvređuje "najznačajnije datume u historiji RS, pa samim tim i RS".

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić reagovala je na najavu Milorada Dodika da će predložiti da Dan RS-a više ne bude 9. januar već 15. februar kako bi se, navodno, poslala poruka da je srpski narod jedinstven.

“Bilo je samo pitanje trenutka kada će Milorad Dodik po ko zna koji put da podvije rep i postupi po zahtjevu, kako on to voli reći, ‘političkog Sarajeva’ i odustane od 9. januara kao Dana RS”, rekla je Trivić.

Ona tvrdi da je ovo samo još jedan dokaz da Dodik vrlo svjesno obezvređuje “najznačajnije datume u historiji RS, pa samim tim i RS”.

- OGLAS -

“Nema nikakve dileme da je Dodikov krajnji cilj i ukidanje RS, kako bi na taj način pokušao sakriti brojna nedjela koja je počinio. Malo mu je što je ponizio narod time što 9. januar uopšte nije uvršten u praznike RS, što je to učinio nakon referenduma na kojem su se građani izjasnili da žele da 9. januar ostane Dan RS, a Dodik i njegova kamarila to izignorisali i referendumsku odluku koja je bila obavezujuća proglasili anketom”, tvrdi Trivić.

Ona podsjeća da je Dodik 3. januara ove godine izjavio da je 9. januar Dan RS-a i da to ne može da bude nijedan drugi dan. Tim povodom ga je i citirala:

- Advertisement -

“Odreći se tog dana jednako je odreći se sebe, svoje historije, pogaziti sve, prihvatiti da ste spremni da slušate diktat muslimana i stranaca i na taj način mijenjate svoj karakter i obilježja, a to nije moguće”, navela je Trivić riječi Dodika.

“Njegova sadašnja antisrpska i antinacionalna inicijativa da ukine Dan RS dovoljno pokazuje o kakvoj osobi je riječ i u kolikoj mjeri su mu namjere i ciljevi upereni protiv RS na čije čelo je došao nakon brutalne i bezočne izborne krađe, gaženja volje naroda, uz podršku dijela zemalja EU”, zaključila je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA