11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Čović u Neumu: Put BiH ka EU jasno definiran, ali zamagljen nesporazumima i međusobnim uvjerenjima

Među prisutnim bio je i Dragan Čović.

Kako bi se ubrzalo pristupanje BiH EU današnji skup u Neumu mogao bi ponuditi nova rješenja, smatra bivši član Predsjedništva BiH, Dragan Čović.

„Ovom trećom konferencijom koju organiziramo u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru zaokružit ćemo misao koju smo ponudili našim prijateljima u BiH u pokušaju traženja boljih rješenja za modernu, europsku BiH“, kazao je Čović.

- OGLAS -

Dodao je kako BiH ima jasno definiran put “koji je zamagljen nesporazumima i međusobnim uvjeravanjima da je BiH samo njihova”.

„Četiri članice bivše države danas su članice NATO saveza ili su na putu da to postanu, četiri članice bivše države su punopravne članice EU ili su na putu otvaranja i zatvaranja poglavlja u pristupnim pregovorima. Ostala je BiH, kako bi mi kazali, kao preslika bivše države u malom, s jednakim iskušenjima i traženjima puta kako je očuvati. Ako to stoji samo na plećima najmalobrojnijeg naroda – hrvatskog naroda, i ako drugi ne žele čuti to što mi govorimo o europskoj budućnost, teško ćemo uspjeti“, poručio je Čović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA