10.5 C
Sarajevo
04.05.2024

Cvijanović međunarodnim zvaničnicima u BiH: “Ko si ti?!”

Cvijanović pravdala Dodikove izjave o podjelama!

Nakon održane sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović održala je pres-konferenciju u Istočnom Sarajevu. Poručila je: “Glas BiH u Vijeću Evrope o pitanju članstva samoproglašenog Kosova trebalo bi da bude negativan.”

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovina održana je danas, a jedina tačka dnevnog reda je bila stav ove institucije u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeću Evrope. Odluka koja je izglasana u Vijeću Evrope ostaje na snazi, zaključak je današnje sjednice Predsjedništva BiH.

Cvijanović je jučer uputila zahtjev za održavanje vanredne sjednice sa samo jednom tačkom dnevnog reda  stav Predsjedništva u vezi sa apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeću Evrope.

- OGLAS -

Članovi Predsjedništva BiH su glasali na način da je jedan član bio protiv, jedan za i jedan suzdržan. Denis Bećirović je glasao protiv, suzdržan je bio Željko Komšić, a za je bila Željka Cvijanović. Upitana je na konferenciji za medije i za današnju izjavu Milorada Dodika o tome da ne može da dijeli zrak sa Bošnjacima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA