12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Cvijanović ogorčena: “Bećirović predstavlja sebe, Schmidt nikoga!”

Vijeće sigurnosti UN-a održat će danas polugodišnju debatu o situaciji u BiH.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je da je informirala Vijeće sigurnosti UN-a da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne uime Predsjedništva, niti uime svih u BiH.

Cvijanović je rekla da su Bećirovićevi stavovi poznati i da oni “ne samo da ne odražavaju stavove svih u BiH, već su po pravilu usmjereni protiv demokratski izabranih predstavnika iz RS”.

Upitana da prokomentira najavljeno obraćanje Christiana Schmidta u Vijeću sigurnosti UN-a, Cvijanović je konstatirala da on neće predstavljati nikoga, jer ga upravo to tijelo nije verificiralo kao visokog predstavnika, a što je predviđeno Aneksom deset Dejtonskog sporazuma.

- OGLAS -

“Jasno je da su Schmidtovi stavovi i inače koordinirani sa bošnjačkom politikom, tako da ni ovaj put neće biti iznenađenja”, istakla je Cvijanović.

Vijeće sigurnosti UN-a održat će danas polugodišnju debatu o situaciji u BiH.

- Advertisement -

Debata će početi u 16.00 sati po srednjoevropskom vremenu, a očekuje se da u debati učestvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Učesnicima debate obratit će se i Christian Schmidt, koji će predstaviti svoj izvještaj o stanju u BiH za period od 16. oktobra do danas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA