10.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Detalji napada na pripadnice LGBT populacije: Vehabija ih najprije napao 3. aprila, a onda ih je vidio dva dana kasnije

Sinoć se u Sarajevio desio gnusan napad na dvije djevojke za koje se smatra da su pripadnice LGBT populacije. Djevojke su napale dvije muške osobe koje su trenutno u bijegu, piše Slobodna Bosna. 

“Obaviješteni smo da je danas u 14:10 kod Sarajevo City Centra došlo do fizičkog napada na dvije ženske osobe. Napala su ih dva nepoznata muškarca za kojima je pokrenuta potraga”, potvrđeno nam je iz MUP-a KS. Navedeno je da je jedna djevojka lakše povrijeđena, dok je druga zadobila udarce u predjelu glave, te je objema ukazana medicinska pomoć.

Očevici navode kako su ih dva muškarca pratila u želji da im naude jer su se držale za ruke, a nedugo nakon napada su pobjegli. Djevojke je pokušao odbraniti muškarac kojeg su napadači pljunuli u lice.

- OGLAS -

Prema informacijama do kojih je iz izvora bliskih istrazi došla Slobodna Bosna napadači su pripadnici selefijskog pokreta, a napadi su se događali čak dva puta. Prvi napad desio se još trećeg aprila u kasnim noćnim satima kada je jedan od napadača prišao istim djevojkama koje su se držale za ruke te ih počeo verbalno vrijeđati i naguravati. Čitav slučaj prijavljen je policiji, koja je napadnutoj djevojci, navodno, rekla da u svemu nema elemenata bilo prekršajnog ili krivičnog djela te je odbila bilo šta uraditi.

Dva dana poslije, isti napadač, ovaj put u društvu još jedne osobe, kod Sarajevo City Centra je uočio isti par, koji su putom fizički napali, udarajući ih pesnicima u glavu, uslijed čega je jedna od djevojaka zadobila lakše tjelesne povrede.

- Advertisement -

Ovaj put policija je primila prijavu, a mi se nadamo da će što je prije moguće uhapsiti odgovorne te da će Kanton Sarajevo, zajedno sa svim svojim nadležnim institucijama, poslati jasnu i odlučnu poruku da će štititi sve građane u njihovom pravu da slobodno žive svoje živote.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA