12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Detalji prevare u Gradišci: Od rođake malo po malo ukrao 800.000 KM

Policija iz Gradiške uhapsila je tridesetdevetogodišnjeg M.M. iz ovog grada jer ga sumnjiče da je od rođake ukrao 370.000 američkih dolara i 65.000 evra (ukupno oko 800.000 KM), te zlatni nakit vrijedan oko 3.000 KM.

Osumnjičeni M.M. ranije nije evidentiran kao počinilac krivičnih djela i nezaposlen je, a kako saznajemo, on nije ukrao odmah sav novac, već je uzimalo pomalo.

“Ona je shvatila da joj nestaju pare i to je prijavila policiji”, rekao je izvor blizak policijskoj istrazi. Takođe, oštećena nije željela da se njen identitet otkriva iz straha da bi opet mogla biti na meti lopova.

- OGLAS -

Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška, naveo je da je žena, čiji identitet ne može da otkrije zbog njene bezbjednosti, u subotu prijavila policiji da je iz podruma njene kuće u gradiškoj Ulici Zijaha – Zije Dizdarevića ukradeno 200.000 američkih dolara i 65.000 evra, te određena količina zlatnog nakita.

Škorić je naveo da su pripadnici ove uprave po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršili uviđaj i došli do operativnih saznanja da bi počinilac mogao da bude tridesetdevetogodišnji M.M. iz Gradiške.

- Advertisement -

“Ovo lice je pronađeno u nedjelju ujutro i uhapšeno”, istakao je Škorić.

Prema njegovim riječima, nakon kriminalističke obrade, a prema nalogu Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres objekta u Ulici Atifa Topića u Gradišci koji koristi osumnjičeni.

“Prilikom pretresa lokacije koja pripada osumnjičenom pronađeno je 324.400 američkih dolara, 80.355 evra i 1.170 KM, te zlatni nakit vrijedan oko 3.000 KM”, istakao je Škorić.

Prvi čovjek Policijske uprave Gradiška dodao je da je utvrđeno da pronađeni novac i nakit potiču iz teške krađe.

“U toku istrage dokazano je, što je potvrdio i osumnjičeni, da je riječ o novcu i zlatnom nakitu oštećene, odnosno o njenoj i ušteđevini njenog muža, koju su stekli radeći 40 godina u Njemačkoj”, rekao je Škorić.

Škorić je dodao da rad na ovom predmetu još traje i da zbog toga ne mogu iznositi više detalja, te je naglasio da će pronađeni novac i zlatni nakit biti vraćen oštećenoj i da je policija na ovaj način rasvijetlila tešku krađu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA