9 C
Sarajevo
23.09.2024

DF na čelu sa Željkom Komšićem odlučuje hoće li sa SDA ili ne

Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici usvojilo zaključke koje je pripremila radna grupa formirana na prošloj sjednici stranačkog predsjedništva, koja je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018.-2022. godine.

– Na osnovu očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietnčkoj, građanskoj stranci, te izboru člana Predsjedništva BiH, radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatni period 2018.-2022. – navode iz DF-a.

U cilju osiguravanja utvrđenih prioriteta djelovanja, kao i potrebe poštivanja individualnih prava svih građana BiH i spriječavanju iseljavanja, naročito mladih ljudi, radna grupa je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018.-2022. godine.

- OGLAS -

Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici koja je počela u 12 sati trebalo bi donijeti konačnu odluku o tome da li će se upustiti u pregovore o formiranju državne vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno sa SDA i HDZ-om kada je riječ o vlasti na nivou entiteta Federacija BiH.

Predsjednik DF-a Željko Komšić jučer se nije odazvao pozivu na sastanak s delegacijama Bh. bloka, a koje su predvodili predsjednici SDP-a Nermin Nikšić i Predrag Kojović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA