26.6 C
Sarajevo
18.07.2024

Dodik iz Srebrenice poručio Izetbegoviću: Ne za*ebavaj se

“Mirni izbori i bez prevara. Ovi izbori će pokazati da postoje i oni Bošnjaci koji će izaći na izbore jer misle svojom glavom,a ne voljom dijela bosnjačkih političara”, poručio je Grujičić.

Na sastanaku je bio i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

“Najgore moguće rješenje je bojkot izbora jer to za posljedicu ima internacionalizaciju Srebrenice, a to nije u interesu nikome, naglasio je Špirić i pozvao da na izbore izađu i Srbi i Bošnjaci”, rekao je Špirić.

- OGLAS -

Milorad Dodik je nakon sastanka poručio da su lokalni Bošnjaci previše vezani za “političko Sarajevo, a oni ne vode brigu o njima”.

Odgovarajući na novinarska pitanja u Srebrenici Dodik je kazao da njegova stranka “ne učestvuje u nezakonitosti”, te da oni samo reaguju na nezakonito ponašanje.

 
“Ja nisam učesnik u nezakonitosti, sigurno ne bih stajao ovdje da jesam. Stranka učestvuje na izborima jer nema drugog izbora, ali smo isto tako nismo se pripremili za takvu vrstu nezakonitog ponašanja. Sada vam kažem kako se pripremamo. Naša 43 načelnika neće biti učesnik izbornih procesa koje vodi ovaj CIK”, kazao je Dodik.

- Advertisement -

On je kazao da ne prijeti, već da je to politički stav

“Šta da uradimo, da se izmaknemo da SDS i PDP dobiju izbore?”.

“To što smo učestvovali ne znači da je odluka CIK-a legitimna. Mi ukazujemo na to da je prekršen zakon”.

Također, kazao je šta bi poručio Bakiru Izetbegoviću da je danas u Srebrenici.

“Da se ne zajebava”, kratko je rekao Dodik.

Kazao je da su SDS i PDP svojom podrškom pomogli da se ponište izbori u Srebrenici.

“To je kadija te tuži, kadija ti sudi? Šta da uradim ja, kome da se žalim? Ja kažem da to nije u skladu i nije OK, nezakonito donešeno. Mi smo razmišljali o tome da se izmaknemo iz izbora, pogledajte šta su SDS i PDP napravili podrškom da se ponište izbori u Srebrenici. Ovo nije kraj, održavaju stalno priču o problemu koji ne postoji. Naravno da je pobjeda, samo da još objavimo. Čeka se trenutak da se objavi”, kazao je Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA