15 C
Sarajevo
27.07.2024

Dodik: “Nudim sporazum Crnoj Gori, oni iz Sarajeva će galamiti na ovo!”

Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je danas nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem u Podgorici da je ponudio institucijama Crne Gore sporazum o specijalnim vezama, po uzoru na sporazum sa Srbijom.

“RS po Dejtonskom sporazumu ima pravo na sporazum o specijalnim vezama sa susjedima, a Crna Gora je to nesumnjivo i zato sam ponudio sporazum institucijama Crne Gore po uzoru na ono što imamo sa Srbijom. Oni iz Sarajeva će galamiti na ovo”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Između ostalog, istaknuo je da podržava opredjeljenje Crne Gore ka EU, istakavši da je i RS za taj put.

- OGLAS -

“Tu sam da podržim mir, stabilnost i razvoj Crne Gore. Tu sam da podržimo njeno opredjeljenje ka EU. Mi nudimo Crnoj Gori da se uključi u megaprojekt izgradnje hidroelektrane ‘Buk Bijela'”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ukoliko ima nastojanja da se Crna Gora vrati u taj projekt, postoji spremnost da to prihvati, navodeći da struju niko neće proizvesti osim hidroelektrana, termoelektrana, solarnih elektrana i vjetroparkova.

- Advertisement -

Dodao da taj projekt ne zadire i ne potapa vode u Crnoj Gori, već je želja da se nastavi u saradnji sa Srbijom koja je većinski vlasnik projekta.

Hidroelektrana “Buk Bijela” sporni je projekt jer je Milorad Dodik pokušao da ga realizira mimo institucija države BiH. Projekt je blokiran i vraćen u proceduru kroz državne institucije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA